Skip to main content

YA och Teaterdamerna förgyller teaterbesöket – nytt samarbete inför höstens säsong på Wasa Teater


september 11, 2024

Under höstsäsongen erbjuder Wasa Teater totalupplevelser i samarbete med Teaterdamerna och YA:s kock- och servitörsutbildning. 

- Det är fint att se att två av våra verksamheter, Wasa Teater och YA, möts under samma tak och med samma mål; att ge vår publik en helhetsupplevelse, säger Martin Norrgård, direktör för Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur (Söfuk). 

Teaterdamerna tar tillbaka huvudansvaret för kaffeserveringen 


Med över sjuttio års erfarenhet är Teaterdamerna tillbaka som ansvariga för kaffeserveringen. Redan vid höstens första premiär, föreställningen Tårtljus, kommer de att bjuda in till Stinas födelsedagskalas, där kaffe och tårta serveras före och efter föreställningen. Föreställningen tar med publiken på en resa genom Stinas födelsedagar, från 17 till 107, medan hon bakar en kaka på scenen – och det är just det receptet som Teaterdamerna använder i sin servering. 

YA öppnar popup-bistro i Ernst Salonger 


För dem som vill njuta av ett glas bubbel eller andra drycker kan vi med glädje meddela att YA öppnar ”POP-UP BAR & BISTRO” i Ernst Salonger. Bistron drivs av lärare och studerande från YA:s kock- och servitörsutbildning under föreställningskvällar. Utöver drycker erbjuder bistron också ett urval av små salta rätter som perfekt ackompanjerar en teaterkväll. 

- Wasa Teaters gäster kan nu se fram emot en varierad meny med mindre portioner, smörgåsar och snacks, tillgängliga före, under och efter föreställningarna. Vi är mycket glada att snabbt ha kunnat hitta en lösning, säger Simon Ventus, försäljningschef på Wasa Teater. 

Ett unikt utbildningstillfälle för YA:s studerande 


YA erbjuder både kock- och servitörsutbildningar, där samarbeten med arbetslivet utgör en central del av undervisningen. Popup-bistron ger studerande en unik chans att praktisera sina färdigheter i en verklig miljö, vilket kompletterar deras träning på skolans egen Restaurang Kungsgården i Gamla Vasa. 

- Det är fantastiskt att kunna ge våra studerande denna möjlighet till kundservice och bartenderträning i Wasa Teaters miljö. Det är en värdefull erfarenhet som kommer att stärka deras yrkeskompetens och stärker YA som brand. Nu hoppas vi bara att utskänkningstillståndet hinner komma till helgen, säger Anne Levonen, rektor vid Yrkesakademin i Österbotten. 

På obestämd tid 

Söfuk söker fortfarande en ny krögare till Ernst Salonger även om YA och Teaterdamerna tillsvidare bistår med servering under föreställningskvällarna. 

- I ett senare skede utvärderar vi hur vi lyckats med det här konceptet. Går det riktigt bra kanske vi får skäl att utveckla det, men det får tiden utvisa, avslutar Martin Norrgård. 

 



  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Senast ändrad: 11 september 2024